Redueix factures i impacte ambiental: 9 maneres d’estalviar energia a la teva empresa

08_Portada_Consells per estalviar energia a la teva empresa

En l’actualitat, les empreses s’enfronten a reptes financers i mediambientals cada vegada més importants. La reducció dels costos fixos és essencial per garantir la sostenibilitat i el creixement de qualsevol empresa, independentment del seu sector o mida. Una de les maneres més efectives d’assolir aquest objectiu és mitjançant la millora de l’eficiència energètica i l’optimització del consum energètic de l’empresa.

El consum d’energia en les empreses no només incideix en la factura mensual, sinó que també influeix en la petjada ecològica de l’empresa i en la seva reputació.

És particularment rellevant durant el període de temperatures més extremes, els mesos d’hivern i estiu, ja que les temperatures extremes solen requerir l’ús intensiu d’equips com calefactors i condicionadors d’aire, que estan connectats al corrent elèctric, juntament amb altres dispositius. Això crea una gran oportunitat per a les empreses per reduir costos i l’empremta de carboni mitjançant la gestió intel·ligent de l’energia. Però… de quina manera?

Nou mesures per estalviar energia a l’empresa

Els recursos energètics no són il·limitats i és crucial emprar-los de manera responsable per evitar el malbaratament d’energia que podria tenir repercussions econòmiques negatives per l’empresa, a més de conseqüències mediambientals.  

A continuació, destaquem tres àrees fonamentals que hem de tenir en compte per estalviar energia a l’empresa:  la il·luminació, la climatització i els equips informàtics.

Estalvia en la il·luminació de l’oficina

1 | Aprofita al màxim la llum natural

Puja les persianes i aprofita la llum natural sempre que sigui possible. És l’opció més ecològica i eficient per reduir el consum de l’energia. Quan no es pugui, opta per sistemes d’il·luminació LED o de baix consum.

2 | Utilitza bombetes LED

Malgrat que el preu de les bombetes LED és més elevat, la seva llarga durada (fins a 50.000 hores) i l’alta eficiència les converteixen en una elecció econòmica a llarg termini.

3 | Controla la intensitat de la llum

Considera afegir accessoris als interruptors per a controlar-ne la intensitat i millorar l’eficiència energètica.

Estalvia en la climatització de l’empresa

4 | Optimitza els sistemes de climatització

Divideix l’espai de treball en zones regulades per aprofitar al màxim l’eficiència energètica. Tingues en compte l’horari d’ús i l’orientació dels aparells en relació amb la llum solar.

5 | Millora l’aïllament

Si tens la possibilitat de fer reformes, considera la instal·lació d’un aïllament tèrmic i revisa els tancaments de portes i finestres. Un millor aïllament pot reduir l’ús d’aparells de climatització.

6 | Instal·la tendals i cortines

Evita l’entrada directa de la calor mitjançant l’ús de tendals i cortines. Això permet mantenir la il·luminació natural sense que la calor exterior afecti el confort de l’espai.

Estalvia en els equips informàtics del negoci

7 | Evita deixar els aparells endollats

Els aparells endollats continuen consumint energia, fins i tot en ‘stand by’. Desactivar-los pot ajudar de manera significativa a reduir la despesa energètica.

8 | Utilitza equips informàtics eficients

A l’hora de treballar amb pantalles, tingues en compte que una pantalla moderna, de LED i baix consum, consumirà menys. Així mateix, valora el tipus d’ordinador que necessites. Un ordinador de sobretaula consumeix el doble que un portàtil de les mateixes característiques.

9 | Inverteix en dispositius d’alta eficiència energètica

Els dispositius d’alta eficiència suposen una inversió major, però poden estalviar energia de forma significativa a llarg termini, ajudant a reduir despesa i optimitzar els recursos econòmics de l’empresa.

Tarifes per a empreses

A Elèctrica Serosense sabem que cada empresa és diferent i, per tant, les seves necessitats energètiques també ho són. Per això, oferim un servei d’assessorament perquè les empreses puguin prendre les millors decisions en matèria d’energia elèctrica i ens ocupem de tots els tràmits.

Ja siguis una PIME, una gran corporació o una empresa de nova creació, tria la tarifa que més s’adeqüi al teu negoci. Podràs contractar la potència elèctrica segons les teves demandes i pagaràs en funció del teu consum real.

Si tens algun dubte o necessites més informació, visita la secció de tarifes per a empreses a la nostra pàgina web o posa’t en contacte amb nosaltres.

Formulari de contacte
Adjuntar un arxiu PDF (màxim 5MB)