Et resolem alguns dels
dubtes més comuns.

No, perquè el canvi de companyia és únicament un tràmit administratiu.

Des d’Elèctrica Serosense ens ocupem de tot el procés de canvi de companyia, sense costos ni interrupcions en el teu subministrament.

El termini pel canvi de comercialitzadora amb Serosense  és molt senzill i ràpid. Un cop rebem tota la documentació nosaltres farem totes les gestions per tu davant l’empresa distribuïdora, que serà qui autoritzi el canvi finalment.

No. Nosaltres ens encarreguem de fer totes les gestions. Això sí, revisa si tens algun tipus de servei de manteniment contractat amb la companyia actual, ja que, en aquest cas, nosaltres no estem autoritzats a tramitar la baixa d’aquest servei.

Elèctrica Serosense és comercialitzadora i distribuïdora de llum a la vegada. Això fa que nosaltres ens puguem encarregar de tot per tu amb professionalitat i experiència per agilitzar totes les accions. Truca’ns al 973238187 o bé al correu serosense@serosense.com i t’informem.

La distribuïdora de la teva zona és l’encarregada de fer la lectura del comptador i facilitar-la a la comercialitzadora. No hi ha cap canvi per aquesta part.

En cas que s’hagi aturat el vostre subministrament elèctric, cal que seguiu els següents passos:

  1. Comproveu que no s’hagi interromput el vostre comptador o que no hagi saltat el diferencial.
  2. Descarteu que no hi hagi un tall programat a la zona per part de l’empresa distribuïdora.
  3. Descarteu que el subministrament no estigui tallat per manca de pagament.

 

Si fetes aquestes comprovacions, el vostre subministrament elèctric s’ha interromput sense cap motiu aparent, contacteu amb el telèfon gratuït d’avaries d’Elèctrica Serosense al 900 373 947.

Pots venir a les nostres oficines a la direcció Ctra. N-II km 450 de Torres de Segre (afores d’Alcarràs al polígon industrial Panamà), per telèfon al 973238187 o bé al correu serosense@serosense.com.

En cas de necessitat de canviar la potència contractada a casa o la teva empresa, posa’t en contacte amb nosaltres al 973238187 o bé al correu serosense@serosense.com i nosaltres t’informem del teu cas particular i ho gestionarem per tu.

Sí, sense problema. A Elèctrica Serosense el canvi de titular és ràpid i senzill. Cal recordar que sempre és recomanable que els subministraments estiguin a nom de la persona que fa ús de l’energia, perquè en cas de deute sempre serà a càrrec del titular.

Donar-te d’alta a l’Oficina Virtual de Serosense és molt fàcil. Aquí hi pots trobar un comparador del consum i energia de les teves últimes 15 factures i descarregar-te la factura que necessites al moment. També des del mateix portal es pot visualitzar o descarregar les corbes de càrrega del teu consum.

 T’expliquem els passos per tenir accés a la nostra oficina virtual:

  • Entra a serosense.com i busca la pestanya de dalt a la dreta “Oficina Virtual”.
  • Clica al botó “ALTA OFICINA VIRTUAL”.
  • Amb una factura al davant, emplena tots els camps que es requereixen i fes clic a “ACTIVAR”.

 

I si ho prefereixes ens pots trucar al 973238187 o bé al correu serosense@serosense.com i nosaltres t’ho gestionem.

Tens dubtes o vols sol·licitar més informació?

Envia’ns un missatge i ens posarem en contacte amb tu. 

Formulari de contacte
Adjuntar un arxiu PDF (màxim 5MB)