La majoria dels problemes de comunicació, es resolen escurçant distàncies.

I, si alguna cosa ens avantatja, és això: la poca distància que ens separa.
Som una elèctrica local, situada a les afores d’Alcarràs, al terme de Torres de Segre.

Som una elèctrica amb més de 100 anys d'història.

Vam néixer l’any 1903 a la població de Seròs.

En aquella època, a principis del segle XX, van sorgir moltes iniciatives per a proporcionar electricitat a les poblacions. La majoria, aprofitaven la seva proximitat als rius per generar energia hidràulica.

En un inici, podríem dir que hi havia “tantes elèctriques com pobles”.

Després, van aparèixer les grans companyies energètiques – avui en dia multinacionals -, que van començar a engrandir-se amb l’adquisició de les primeres elèctriques.

Actualment, tot i que el mercat ha evolucionat molt, existeixen elèctriques independents, amb una llarga trajectòria i reconegut prestigi, com Elèctrica Serosense.

Descobreix els nostres orígens.

Petit repàs dels moments més emblemàtics que han marcat la història d’Elèctrica Serosense.
1903 - Origen a Seròs
El nostre origen es remunta a l’any 1903, a la població de Seròs (Lleida), on es subministrava l’energia elèctrica a la població per mitjà de l’aprofitament hidràulic d’un salt d’aigua a l’antic molí fariner (Molí Roca).
Maials
Vam ampliar la distribució de l’energia elèctrica a la població de Maials. Al principi, va ser arrendada per Serosense i, posteriorment, adquirida en propietat.
Almatret i Riba-Roja
Les distribucions d’Almatret i Riba-Roja es van construir posteriorment per Elèctrica Serosense, connectant amb Maials. Cap al 1910 la població de Riba-Roja ja tenia llum.
Llardecans
A finals dels anys 30, la distribució de Llardecans l’adquireix Serosense i es connecta amb la població de Maials.
Alcarràs
A la població d’Alcarràs ja existia també una elèctrica local. La generació es feia també d’un salt d’aigua de la sèquia del Remell. Aquesta elèctrica s’adquireix per Serosense a finals dels anys 30.
Anglesola
Sobre els anys 1905-1908 comença a funcionar a nivell ajuntament una antiga farinera convertida amb central elèctrica que aprofita el salt d’aigua de la segona sèquia del canal d’Urgell. L’adquisició d’aquesta central per Serosense data a principis dels anys 40.
Serosense comercialitzadora
A partir de l’1 de juliol de 2009 i a causa de la liberalització elèctrica, Elèctrica Serosense, a més de ser distribuïdora, passa a ser també comercialitzadora de llum d’àmbit estatal.
Actualitat
Actualment, a Elèctrica Serosense disposem de centenars de quilòmetres de xarxa pròpia i més de 10.000 punts de subministrament. Generació rere generació, afrontem els reptes del futur amb els mateixos valors del primer dia: proximitat i compromís.

CURIOSITAT

Sabies que...?

Del 1900 al 1925 aproximadament no hi havia comptadors de la llum i els rebuts es calculaven segons les bombetes que tenia cada llar! No va ser fins després de la guerra civil quan es va començar a ficar els primers comptadors de llum de l’època.

CURIOSITAT

Sabies que...?

A la central d’Anglesola, Elèctrica Serosense va ser pionera en utilitzar el primer generador asíncron de Catalunya per corrent alterna, que es va instal·lar a la mateixa central l’any 1970. Aquesta classe de generador és com els que actualment es fan servir pels molins de vent.

Formulari de contacte
Adjuntar un arxiu PDF (màxim 5MB)